Rouwjuwelen

Vaak is afscheid nemen het zwaarste wat er is in een mensensleven. Dan is het soms goed dat u nog iets tastbaars hebt om troost bij te vinden? Dit kan bijvoorbeeld een mooie foto zijn, een voorwerp waar de overledene waarde aan hechtte of een klein beetje as dat na de crematie voor u opzij werd gehouden. Er bestaan verscheidene manieren om deze as te bewaren, van mini-urnes (zowel machinaal als artisanaal vervaardigd), over fotokaders en theelichthouders met compartiment voor de as, tot rouwjuwelen.

Omdat er in deze laatste sector weinig keuze en variatie was tot voor kort, hebben wij het initiatief genomen om hier iets aan te doen. Zo kan u kiezen voor iets dat zeer draagbaar is en waarbij het niet opvalt dat er een asreservoir aanwezig is.

Onze rouwjuwelen zijn unieke stukjes (aangezien ze in samenspraak met uzelf ontworpen en met de hand vervaardigd worden), waarin steeds een kleine holte is voorzien. Na of tijdens het vervaardigen van het juweel, wordt deze holte ter plaatse met een beetje as of haar gevuld en afgesloten.

Voor de bewaring van as kan u kiezen uit de materialen zilver of glas, voor de bewaring van een plukje haar wordt er enkel met zilver gewerkt.

Hebt u interesse in een uniek herinneringsjuweel, neem een kijkje in de bestaande ontwerpen op onze site of kom gerust eens langs in onze toonzaal. Het is wel aan te raden om vooraf een afspraak te maken indien u graag iets concreets met ons had besproken.

Woont u te ver af, dan kan u ons ook steeds contacteren via email.

Kathleen Verbruggen

Ontwerpen

Alle ontwerpen worden door Kathleen Verbruggen gemaakt.

In de toekomst gaat het mogelijk zijn om via deze pagina online de ontwerpen te bekijken en zelfs te bestellen.
Voorlopig kan u ons echter steeds via e-mail contacteren om rouwjuwelen te bestellen.